Επιλογή γλώσσας

Choose a Language

FAQ AFW

Από που μπορώ να προμηθευτώ εισιτήρια για το AFW?

Στο viva.gr μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας και να ενημερωθείτε για όλους τους διαφορετικούς τύπους εισιτηρίων.

Πως μπορώ να έρθω στο AFW?

Στο Air Show μπορείτε να έρθετε με 3 τρόπους:

  1. Οδικώς
  2. Με πούλμαν από το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας. Προμηθευτείτε το εισιτήριο σας από τη viva.gr
  3. Με τρένο από τη στάση Οινόη και περίπου 30 λεπτά περπάτημα μέχρι την είσοδο του event

Που μπορώ να σταθμεύσω ?

Η AFW παρέχει ΔΩΡΕΑΝ χώρο στάθμευσης, ΕΝΤΟΣ του αεροδρομίου και ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΠΛΑ στο χώρο θεατών. Όλες οι περιοχές στάθμευσης είναι στο χώμα.

Για τους αναβάτες μοτοσυκλετών υπάρχει σχετικός χώρος στην κύρια περιοχή στάθμευσης σε σκληρή επιφάνεια. Η διαδρομή από την είσοδο του Parking έως εκεί είναι στο χώμα.

Για τους κατόχους εισιτηρίων VIP, Seat & Shadow, Spotters, Press και ΑμεΑ διατίθεται ξεχωριστός χώρος στάθμευσης, από διαφορετική είσοδο του αεροδρομίου.

Τι προτείνετε να έχουμε μαζί μας?

Σας συμβουλεύουμε να έχετε μαζί σας, ομπρέλες, πτυσσόμενες καρέκλες, καπέλα, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου και αναπαυτικά αθλητικά παπούτσια. Προϊόντα που θα μπορείτε να προμηθευτείτε και από το κατάστημα της AFW, που θα βρίσκεται στην εμπορική έκθεση.

Στο χώρο του event θα βρείτε πλήρως εξοπλισμένα εστιατόρια με χώρους σκίασης, για να κάνετε ένα μικρό διάλειμμα, να γευματίσετε και να δροσιστείτε! Επίσης, θα υπάρχουν ξεχωριστά σημεία πώλησης αναψυκτικών, νερού, snacks και παγωτών για την ταχύτερη εξυπηρέτηση σας.

Σακίδια, μεγάλες τσάντες, coolers κλπ θα τυγχάνουν ειδικού ελέγχου από προσωπικό ασφαλείας.

Είναι ασφαλές ένα Air Show?

Στην AFW δίνεται ύψιστη σημασία στα θέματα ασφαλείας. Με περηφάνια μπορούμε να πούμε ότι στα 7 χρόνια διεξαγωγής της AFW, δεν έχει πραγματοποιηθεί το παραμικρό ατύχημα. Η AFW έχει στενή συνεργασία με κρατικούς και τοπικούς φορείς, ώστε να διαφυλάξει την ασφάλεια των θεατών και των πληρωμάτων. Η AFW σχεδίασε το Air Show ακολουθώντας πιστά και εφαρμόζοντας με αυστηρότητα τον κανονισμό της, ο οποίος συντάχθηκε κατά τα διεθνή πρότυπα. Κατά την επίσκεψή σας θα παρατηρήσετε ένστολο προσωπικό Security και για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του event, σας παρακαλούμε να ακολουθήσετε τις οδηγίες τους.

Πως μπορώ να μετακινηθώ εντός του χώρου της διοργάνωσης?

Οι κινήσεις των επισκεπτών της AFW περιορίζονται εντός του περιφραγμένου με κάγκελα ή/ και δίχτυ ή/και ταινίες χώρου. Η στρατιωτική βάση Τανάγρας και η ΕΑΒ ΑΕ είναι περιοχές διαβαθμισμένες και κινήσεις εκτός του περιφραγμένου χώρου απαγορεύονται! Παρακαλούμε να ακολουθήσετε τις οδηγίες του προσωπικού ασφαλείας.

Μπορώ να πλησιάσω τα αεροσκάφη της Στατικής Έκθεσης?

Στη μεγαλύτερη στατική αεροπορική έκθεση των τελευταίων χρόνων μπορείτε να φωτογραφηθείτε δίπλα στα αεροσκάφη, μαζί με τους πιλότους των μαχητικών, αλλά και τους παγκοσμίου φήμης πιλότους-ακροβάτες.

Με την άδεια του πληρώματος, μπορείτε να μπείτε και μέσα στα αεροσκάφη ή/και ελικόπτερα.

Απαγορεύεται να περάσετε την περίφραξη ασφαλείας, όπου αυτή υπάρχει.

Μπορώ να επισκεφθώ την πίστα στάθμευσης των αεροσκαφών που συμμετέχουν στο Air Show?

Η περιοχή στην οποία σταθμεύουν τα αεροσκάφη του πτητικού προγράμματος είναι απαγορευμένη για το κοινό.

Διαφέρει το πτητικό πρόγραμμα του Σαββάτου από αυτό της Κυριακής?

Το πτητικό πρόγραμμα του Σαββάτου διαφέρει από αυτό της Κυριακής. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το Πρόγραμμα.

Μπορώ να φέρω το σκύλο μου ή οποιοδήποτε ζώο μαζί μου?

Δυστυχώς, τα σκυλιά ή άλλα ζώα δεν επιτρέπονται. Ο λόγος είναι για θέματα ασφαλείας. Η συντριπτική πλειοψηφία των αεροσκαφών είναι θορυβώδη και είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν δυσφορία και αναστάτωση σε οποιοδήποτε ζώο. Ένας ακόμα λόγος είναι για αποφυγή του ενδεχόμενου να ξεφύγει κάποιο ζώο και να βρεθεί εκτός ελέγχου του αφεντικού του.

Μπορώ να φέρω/χρησιμοποιήσω το ποδήλατό μου?

Μπορείτε να έρθετε με το ποδήλατο σας, αλλά για λόγους ασφαλείας τα ποδήλατα πρέπει να αφήνονται στους χώρους στάθμευσης μοτοσυκλετών, με δική σας ευθύνη.

Τι μέριμνα υπάρχει για τους ΑμεΑ?

Για τους κατόχους κάρτας ΑμεΑ υπάρχει ειδική πρόβλεψη!
Η είσοδος τους στο χώρο του event θα γίνεται από την πύλη VIP, για την ευκολότερη και γρηγορότερη πρόσβαση τους. Η στάθμευση του αυτοκινήτου θα γίνεται στο VIP Parking, που βρίσκεται ακριβώς πίσω από το VIP Area!
Η γενική είσοδος των ΑμεΑ και ενός συνοδού τους είναι δωρεάν και έχουμε εξασφαλίσει τη δωρεάν πρόσβαση τους στο VIP Area μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων θέσεων, για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους και για να παρακολουθήσουν το Air Show με άνεση!
Τα υπόλοιπα μέλη θα πρέπει να προσκομίσουν το αντίτιμο που αντιστοιχεί στη κατηγορία του εισιτηρίου που θα εισέλθουν.

Πότε θα ανακοινωθούν οι συμμετοχές?

Με τη λήξη της κάθε AFW, ξεκινάμε να δουλεύουμε για την AFW της επόμενης χρονιάς! Η πρώτη μας ενέργεια είναι να στείλουμε τις προσκλήσεις προς τα πληρώματα για την επόμενη χρονιά. Αμέσως μόλις έχουμε κάποια επίσημη επιβεβαίωση, την ανακοινώνουμε.

Τι ώρα ανοίγουν/κλείνουν οι πύλες και τι ώρα ξεκινάει/τελειώνει το πτητικό πρόγραμμα ?

Το Σαββατοκύριακο, οι πύλες ανοίγουν στις 09:00 και κλείνουν στις 20:30.

Το πτητικό πρόγραμμα ξεκινάει το Σάββατο στις 14:00 και τελειώνει στις 20:00. Tην Κυριακή ξεκινάει στις 12:00 και τελειώνει στις 18:00.

Χρειάζεται να εκτυπώσω το εισιτήριο μου?

Σε κάθε περίπτωση, η επίδειξη και το σκανάρισμα του εισιτηρίου είναι απαραίτητο για την είσοδο σας. Στην πύλη του αεροδρομίου θα πρέπει να προσκομίσετε το ηλεκτρονικό ή το εκτυπωμένο εισιτήριο σας, για να σκαναριστεί και να εισέλθετε στο χώρο.

Αφού αγοράσετε το εισιτήριο σας από τη Viva.gr θα λάβετε ένα email επιβεβαίωσης. Σε αυτό το email θα βρείτε ένα link το οποίο παραπέμπει στο ηλεκτρονικό σας εισιτήριο.

Μπορείτε είτε να το «κατεβάσετε» και να το αποθηκεύσετε στο κινητό σας, είτε να το εκτυπώσετε.

Πως μπορώ να γίνω εθελοντής ?

Με ένα απλό βήμα! Στείλτε μας το βιογραφικό σας στο afw@athensflyingweek.gr!

Για περισσότερες λεπτομέρειες: Εγγραφή Εθελοντών

Πως μπορώ να έρθω με το πούλμαν της διοργάνωσης;

Κάντε τη μετακίνηση σας στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας, εύκολα και οικονομικά!

Αγοράστε το εισιτήριο σας στη Viva.gr. Ύστερα επικοινωνήστε με την Athens Flying Week στον αριθμό 6946813633 για να δηλώσετε την ώρα άφιξης και αναχώρησης ώστε να εξασφαλίσετε τη θέση σας στο πούλμαν.

Τα αναλυτικά δρομολόγια των μετακινήσεων θα ανακοινωθούν σύντομα.