ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Αναχώρηση προς το Παναθηναϊκό στάδιο όπου έλαβαν μέρος οι πρώτοι Ολυμπιακοί αγώνες το 1896 (σύντομη στάση 10΄).Προχωρούμε προς Πινακοθήκη (περιοχή Χίλτον) Περνάμε από το άγαλμα Τρούμαν, το Προεδρικό Μέγαρο, του Μαξίμου, το Ζάππειο (χώρος εκδηλώσεων και συνεδρίων), τον εθνικό κήπο, το ναό του Ολυμπίου Διός (επίσκεψη 30’), το Σύνταγμα, τα νεοκλασικά Πανεπιστημίου, Σταθίου (Παλιά Βουλή),Σύνταγμα (Ερμού-Μητρόπολη),Φιλελλήνων (Ρώσικη και Αγγλικανική Εκκλησία), Αμαλίας (πύλη του Ανδριαννού-Πλάκα-Μελίνα),την Ακρόπολη (επίσκεψη στα προπύλαια, το ναό της νίκης Αθηνάς, τον Παρθενώνα, και το Ερεχθείο)(minimum 2 ώρες επίσκεψη).

Διάρκεια: 4 ώρες περίπου

 

ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ & ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ
Αναχώρηση προς το Παναθηναϊκό στάδιο όπου έλαβαν μέρος οι πρώτοι Ολυμπιακοί αγώνες το 1896 (σύντομη στάση 10΄).Προχωρούμε προς Πινακοθήκη (περιοχή Χίλτον) Περνάμε από το άγαλμα Τρούμαν, το Προεδρικό Μέγαρο, του Μαξίμου, το Ζάππειο (χώρος εκδηλώσεων και συνεδρίων), τον εθνικό κήπο, το ναό του Ολυμπίου Διός (επίσκεψη 30’), το Σύνταγμα, τα νεοκλασικά Πανεπιστημίου, Σταδίου (Παλιά Βουλή),Σύνταγμα (Ερμού-Μητρόπολη),Φιλελλήνων (Ρώσικη και Αγγλικανική Εκκλησία), Αμαλίας (πύλη του Ανδριανού-Πλάκα-Μελίνα),την Ακρόπολη (επίσκεψη στα προπύλαια, το ναό της νίκης Αθηνάς, τον Παρθενώνα, και το Ερεχθείο)(minimum 2 ώρες επίσκεψη).
Στην συνέχεια συνεχίζουμε για να επισκεφτούμε το μουσείο της ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Διάρκεια: 5 ώρες περίπου

 

ΔΕΛΦΟΙ

Αναχώρηση στις 08.45. Ακολουθώντας την εθνική οδό διασχίζουμε τις πόλεις της Θήβας, Λιβαδειάς (μικρής διάρκειας στάση μικρή στάση έξω από την Λιβαδειά στον ΗΝΙΟΧΟ για καφέ και τουαλέτα) Αράχοβας και κατευθυνόμαστε προς τους Δελφούς, γνωστούς στα αρχαία χρόνια ως ο ομφαλός της γης. Περνάμε από την Κασταλία πηγή και στη συνέχεια επισκεπτόμαστε για τουλάχιστον δύο ώρες τον αρχαιολογικό χώρο του ναού του Απόλλωνα, γνωστός για το μαντείο του, και το αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών με τα καταπληκτικά ευρήματα όπως το μπρούτζινο άγαλμα του Ηνίοχου, το άγαλμα της Σφίγγας από το νησί της Νάξου και το άγαλμα του Αντίνοου.
Μετά το μεσημεριανό φαγητό αναχωρούμε για την Αθήνα μέσω του γραφικού ορεινού χωριού της Αράχοβας, χτισμένο στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού, το οποίο είναι φημισμένο για το χειροποίητα χαλιά, κιλίμια όπως επίσης και για το ντόπιο κρασί και τυρί. (μικρής διάρκειας στάση – προαιρετική στάση για αγορά αναμνηστικών )

Διάρκεια: 10 ώρες

 

ΜΟΝΟΗΜΕΡΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ – ΜΥΚΗΝΕΣ

Αναχώρηση στις 08.45. Ακολουθώντας την εθνική οδό περνάμε από τον ισθμό της Κορίνθου (μικρής διάρκειας στάση για καφέ και τουαλέτα στον Ισθμό). Κατευθυνόμαστε στις Μυκήνες και επισκεπτόμαστε τον αρχαιολογικό χώρο και τον τάφο του Αγαμέμνονα για τουλάχιστον μιάμιση ώρα (προαιρετική στάση για σουβενίρ στο MYCENAEAN CENTER). Μετά το μεσημεριανό φαγητό συνεχίζουμε για το Ναύπλιο την πρώτη πρωτεύουσα της μεταπολεμικής Ελλάδας με το Βενετικό κάστρο του Παλαμηδίου και το οχυρωμένο νησάκι του Μπούρτζι (δεκάλεπτη στάση στην κεντρική πλατεία ή στο λιμάνι). Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στην Επίδαυρο και επισκεπτόμαστε το αρχαίο θέατρο για τουλάχιστον μία ώρα, παγκοσμίου φήμης για την καταπληκτική του ακουστική. Τέλος, επιστρέφουμε στην Αθήνα ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο του Σαρωνικού κόλπου .

Διάρκεια: 10 ώρες

 

 

 

ΣΟΥΝΙΟ

Αναχώρηση από το terminal για μια υπέροχη διαδρομή διασχίζοντας το γραφικό παραλιακό δρόμο που προσφέρει μια μαγευτική θέα του Σαρωνικού κόλπου, διασχίζοντας τα πιο όμορφα παραθαλάσσια προάστια της Αθήνας (Γλυφάδα, Βουλιαγμένη, Βάρκιζα). Στο ακρωτήρι του Σουνίου επισκεπτόμαστε τον ναό του Ποσειδώνα (ο οποίος χρονολογείται από τον 5ο αιώνα π.χ.). Συγχρόνως μπορεί κανείς να θαυμάσει ένα από τα πιο όμορφα πανοραμικά τοπία του κόσμου (σε μια καθαρή ημέρα χωρίς σύννεφα μπορεί κανείς να διακρίνει επτά νησιά). Ο ναός του Ποσειδώνα είναι χτισμένος στο χείλος του γκρεμού με απόσταση 197 πόδια από τη θάλασσα.

Σημ: Πηγαίνοντας προς το Σούνιο, ακολουθούμε την διαδρομή Συγγρού-Παραλιακή(όχι παράκαμψη από Βάρη) και επιστροφή δια του ίδιου δρόμου(όχι λεωφόρος Βουλιαγμένης).

Διάρκεια: 4 ώρες

 

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΕ ΑΙΓΙΝΑ-ΠΟΡΟ-ΥΔΡΑ

Στις 08.15 αναχωρούμε για τα 3 πιο όμορφα νησιά του Αργοσαρωνικού. Η σειρά που θα επισκεφθούμε τα νησιά είναι Πόρος –Ύδρα -Αίγινα ή Αίγινα –Πόρος -Ύδρα χωρίς να αλλάζει ο χρόνος παραμονής μας σε αυτά.
Σε 2 περίπου ώρες φθάνουμε στον Πόρο, το πιο μικρό από τα 3 νησιά και που έχει σαν πόλο έλξης το στενό κανάλι που το χωρίζει από τις ακτές της Πελοποννήσου. Η παραμονή στο νησί είναι περίπου 50 λεπτά.
Σε 1 ώρα και 15 λεπτά φτάνουμε στην Ύδρα. Ο χρόνος παραμονής είναι 1 ώρα και 30 λεπτά, όπου και μπορείτε να περπατήσετε στα γραφικά σοκάκια του νησιού και να απολαύσετε τη χαρακτηριστική αρχιτεκτονική του νησιού. Αφού επιστρέψετε στο πλοίο θα σας περιμένει το τραπέζι στρωμένο με μοναδικά εδέσματα για να γευματίσετε.
Μετά από 2 ώρες φτάνουμε στην Αίγινα το μεγαλύτερο από τα 3 νησιά, όπου και σας προσφέρουμε 3 προαιρετικές εκδρομές να διαλέξετε. Η πρώτη επιλογή είναι η εκδρομή με πούλμαν στο ναό της Αφαίας, ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Ναού. Η δεύτερη επιλογή είναι η πανοραμική εκδρομή με πούλμαν. Κάνετε το γύρω του νησιού βλέποντας την Παλαιοχώρα, την εκκλησία του Αγ. Νεκταρίου για να καταλήξετε να απολαμβάνετε το ούζο σας και το μεζεδάκι σας δίπλα στη θάλασσα. Η τρίτη επιλογή είναι να παραμείνετε στην πόλη της Αίγινας για μια βόλτα με τον αραμπά ή ένα καφέ στην παραλία.
Το πλοίο αναχωρεί στις 18.15 και επιστρέφει περίπου στις 19.15.


Τιμοκατάλογος:

ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 55,00€
ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ & ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ 68,00€
ΣΟΥΝΙΟ 40,00€
ΔΕΛΦΟΙ με γεύμα 85,00€
ΔΕΛΦΟΙ χωρίς γεύμα 75,00€
ΜΟΝΟΗΜΕΡΟ ΝΑΥΠΛΙΟ – ΜΥΚΗΝΕΣ – ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ με γεύμα 90,00€
ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΕ ΑΙΓΙΝΑ-ΠΟΡΟ-ΥΔΡΑ 92,00€

 

Για περισσότερς πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε:

κα Πόπη Σαρρή

T: +30 2103668800 | +30 210 3668831

psarri@afea.gr